Hoofdluis

 

Iedere school wordt op zijn tijd geconfronteerd met kinderen met luizen.

Onze school kent daarom een "kambrigade", die een aantal keren per jaar, in het algemeen meestal na elke vakantie, alle kinderen controleren op de aanwezigheid van luizen of neten. Als er iets wordt gevonden, dan neemt de groepsleerkracht meteen contact op met de ouders van het betreffende kind en geeft advies voor behandeling. Als telefonisch contact niet lukt, dan krijgt het kind een briefje mee naar huis. In zeer ernstige gevallen kan door de leerkracht worden besloten het kind meteen naar huis te sturen voor een behandeling, omdat anders de andere kinderen van de groep in een mum van tijd ook luizen hebben.

We vragen alle ouders om hun kinderen zeer regelmatig op luizen en neten te controleren, liefst met een metalen kam. Mocht u iets ontdekken, wilt u het dan zo snel mogelijk aan ons melden? Dan kan de kambrigade uitrukken en kunnen andere ouders worden gewaarschuwd.

Gelukkig rust er tegenwoordig geen taboe meer op het hebben van luizen, omdat inmiddels bekend is dat dit niets te maken heeft met persoonlijke hygiëne (eigenlijk houden deze beestjes meer van schoon dan van vies haar!).

Tip:

Behandeling kan met een middeltje van de drogist, maar kan ook door een paar weken lang 2x per dag te kammen met een eenvoudige 'vlooienkam' of een speciale metalen kam.