Dit jaar geen centrale eindtoets voor de leerlingen van groep 8!

Geplaatst op 18 maart 2020

Zojuist is bekend geworden dat de minister Slob heeft besloten om dit jaar geen centrale eindtoets af te laten nemen bij kinderen uit groep 8 van de basisschool om de werkdruk op scholen te verminderen. Veel schoolleiders en leraren zijn druk bezig met het organiseren en geven van thuisonderwijs.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Slob: "We vragen op dit moment heel veel van het onderwijspersoneel. Ik heb erg veel bewondering voor al die leraren en schoolleiders die zich met al hun creativiteit inzetten voor onderwijs aan kinderen die thuis zitten. Dat heeft nu prioriteit voor scholen."

Ook schreef Slob in de brief dat leerlingen in groep 8 de afgelopen weken al een schooladvies hebben gekregen. "Dat is altijd al leidend geweest bij de keuze van een middelbare schoolopleiding. Op dit moment is het schooladvies al leidend en is de toets een second opinion bij de keuze. Er zal volgend schooljaar in het voortgezet onderwijs extra goed worden gekeken of een kind wel inderdaad op de juiste plek zit."
 

« Terug naar nieuwsoverzicht